Öz distillələrini yaratmaq ideyası çoxdan mövcud idi, lakin istehsalına başlamaq imkanı yalnız 2016-cı ildə ortaya çıxdı. İki şirkətin dəstəyi ilə DELLA TOFFOLA və SORDATO, ən məşhur məhsul qrupları olan kimyəvi və qida sənayesi üçün dizayn və yaradılması sahəsində çalışan italyan şirkətləri. : ilkin şərabçılıq üçün filtrasiya avadanlığı və avadanlıqlar, kublar – alambiki və fasiləsiz dövriyyə aparatları – distillə sütunları hazırlanıb quraşdırılmışdır.
Şərab istehsalı prosesində qabıq, pulpa və üzüm toxumlarından ibarət olan sıxmalar həmişə istifadə olunmamış qalır. Üstəlik, çox şey marcın keyfiyyətindən asılıdır. Əlbətdə ki, qrappolo istehsalı lazımi üzüm çeşidinin becərilməsi və seçilməsi ilə başlayır. Həqiqətən, gələcək içkinin ləzzəti deyil, eyni zamanda balans, bu da başlanğıc materialdakı turşuluq səviyyəsindən birbaşa müəyyən bir çeşidin düzgün seçilməsindən asılıdır.
Qrappolo istehsalında iki ağ üzüm Traminer və Muscat istifadə edirik. Ən yaxşı şərabları yaratmaq üçün üzüm yalnız bir qədər basılaraq, pulpada suyun 30-40 faizini buraxır. Fermentləşdirilmiş pomza, bir qədər təzyiq altında buxar müalicəsinə məruz qalır, bu da daha da distillə edilmiş bir spirtlə doymuş bir maye verir. Əlbəttə ki, mis alambike hazırlanmış qrappolo daha dadlı və daha baha qiymətləndirilmişdir.
Gənc qrappolo, yüksək keyfiyyətli paslanmayan poladdan hazırlanmış qablarda distillə edildikdən və ya qısa müddət kəsildikdən dərhal sonra şüşə butulkalarına doldurulur. Amma saxlama müddəti satışdan əvvəl minimum altı ay olmalıdır. Belə bir içki tamamilə şəffafdır, lakin olduqca zəngin bir dad və maraqlı bir qoxuya malikdir.
Qrappolo üçün zərif bir şüşə İtalyan şirkəti BRUNI tərəfindən xüsusi hazırlanmışdır.
Üzümdən əlavə, şirkət digər meyvə və giləmeyvə bitkilərindən – armud, zoğal, tuta (ağ tut), heyva və gavalıdan da distillatlar hazırlayır.