logo-savalan

SAVALAN Grappolo: Italyan aksentli Azərbaycan içkisi

Ətirli, tünd zərif – SAVALAN istehsalı olan Grappolo məhz belədir. Brendi Sizi Britaniyayaçağırırsa, çaça Gürcüstandan bəhs edirsə, qrappa isə İtaliya ilə qırılmaz şəkildə bağlıdırsa, SAVALAN həqiqi dəyərverənlərə bu içkinin öz orijinal versiyasınıonun, əgər belə deməkolarsa, hər bir notunda innovasiya ənənələrin vəhdət təşkil etdiyi, azərbaycansayağı cazinterpretasiyasını  təqdim edir

Elə bu içkinin adının özü – “Grappolo“, yəniqrappa damcısı” – italyan ənənələrinə ehtiramdolu bir işarədir, lakin eyni zamanda bu, bizim özünəməxsus yanaşmamız unikal məhsulumuzbarədə nəzakətli, lakin qətiyyətli bir bəyanatdır. Biz, SAVALAN olaraq, Grappolo-nu digərüzüm distillatlarından fərqləndirən xüsusi istehsal prosesini işləyib hazırlamışıq.

SAVALAN-ın usta distillatorları mürəkkəb buxar distilyasiya qurğularından istifadə edir üzümün incə ətir dad çalarlarını hiss etməyə qoruyub saxlamağa imkan verən, patentləşdirilmiş üsulu tətbiq edirlər. Hər şey üzüm dənələrininhazırkı halda Tramine sortununciddi cəhdlə seçilməsindən  başlayır. SAVALAN Grappolonun əsas xüsusiyyətlərindən birionun istehsalında innovativ buz filtrasiyası texnologiyasının tətbiq edilməsidir. Bu üsul təbiiyağları qatışıqları kənarlaşdıraraq, Savalan vadisinin havası qədər şəffaf qədəhdə mayebrilyant kimi parlayan bir içki yaradır.  

Bəs nəticədə   baş verir? Nəticədə qarşımızda zərif bir distillat, zəngin dadlı, ilk qurtumundasonradan zərifliyə keçən ehtirasın hiss edildiyi bir içki peyda olur. SAVALAN Grappolobuketində çiçəklərin,  tropik meyvələrin incə notları ilə tamamlanan ətiri yer alır.

Grappolonun optimal dad xüsusiyyətlərini təmin etmək üçün onu 10°C temperaturunda təqdimetmək tövsiyə olunur.

Ənənəvi olaraq, digər  üzüm distillatları kimi dijestiv (həzmə yardım edən) olaraq təqdim edilənSAVALAN Grappolo, bununla yanaşı,  masa arxasında heyrətamiz universallıq nümayiş etdirir. Məsələn, bu içkimiz ət yeməkləri, o cümlədən qızardılmış quzu qabırğalarına çox uyğundur. Grappolo, həmçinin Azərbaycan mətbəxinin təamları ilə içilə bilər. Bu, bizim istehsaletdiyimiz distillatı həm gündəlik naharlarda, həm xüsusi hallarda istifadə etməyə imkan verir. Bir dijestiv qismində o, həzm prosesini dəstəkləyərək, qida qəbulunun mükəmməl yekununutəmin edir, əslində məhz buna görə bu mövqedədijestivadını alır.

Aydın məsələdir ki, eynilə  qrappa kimi, SAVALAN-ın üzüm distillatını da qəhvə iləya tündqəhvə fincanı həvəskarının qədəhinə süzülən bir içki, ya da espressoya əlavə kimi içmək olar. Nəhayət, əgər İtaliyada qrappası olan Café Corretto varsa, qoy bizdə qrappolosu olan Café Azerbaigianetto olsun. Yaxud olsun Café Azerbaigianese, baxır kimə necə xoş gəlirsə.

Bu içki ilə indiyə kimi tanış olmayan, amma kiçik yazımızı oxuduqdan sonra maraqlanan SAVALAN Grappolo ilə şəxsən tanış olmaq istəyənləri Həsənoğlu küçəsi, 4/22 ünvanındayerləşən butikimizə dəvət edirik. Burada təcrübəli əməkdaşlarımız sizə bu bənzərsiz distillatınbütün incəliklərini açmaqda kömək edəcəklər. Burada Siz SAVALAN-ın ən yaxşı spirtli içkilərinhazırlanması sənətində niyə yeni standartlar qoyduğunu anlayacaqsınız.

Beləliklə, hələlik bu qədəramma biz sizinlə vidalaşmırıq, yox. Grappolo ilə tanış olmağahazırlaşanlara dequstasiya zamanı möhtəşəm dad hissləri, artıq bu içki ilə möhkəm dostluqqurmuş olanlara isə onunla  xoş ünsiyyətin davamını diləyirik.

Hörmətlə,

Fuad Seyidəliyev Arif Rəhimov

“SAVALAN-ASPI Winery”nin təsisçiləri

SAVALAN Grappolo: Italyan aksentli Azərbaycan içkisi

Date:
14/03/2025

We use cookies and other tracking technologies to operate the website, measure and analyze the site’s audience, present you with personalized advertising outside the site, and enable certain social networks to function. Read more

ÜZR İSTƏYİRİK

Siz bu sayta daxil olmaq üçün yaşınız qanunla tələb ediləndən azdır.