Home / Savalan bloq
Savalan bloq

IWSC 2025: SAVALAN distillatları başlayırlar və qalib gəlirlər!
Qələbələrdə ən şirin olan nədir? Əlbəttə ki, onların təkrar-təkrar əldə olunması! Bəli, onlar təsadüfən baş vermirlər, məhz əldə olunurlar! Biz bunu yenə də bacardıq – daha bir qələbə əldə etdik! Hələ bundan əvvəl, yazda biz, London Spirits Competition-da içkilərimizin əldə

Ənənələrin və ustalığın zəfəri: Savalan distillatları “London Spirits Competition 2025”-də mükafat qazanır
Beynəlxalq müsabiqələr nəfis içki biliciləri üçün bələdçilərdir desək, yanılmarıq. Çünki məhz burada, ciddi ekspertiza və nəzarət şəraitində məhsulun əsil keyfiyyəti qiymətləndirilir, onun xarakterinə və ruhuna layiq olduğu dəyər verilir. Çox güman ki, öz içkilərini peşəkarların mühakiməsinə təqdim etməyə cəsarət etmiş

Rislinq: Mozeldən Azərbaycana kimi
Bu gün, bəzi ekspertlərin ağ şərabların şahı (!) adlandırdıqları Rislinq haqqında söz açacağıq. Mənşəyi Reyn vadisindən olan, uzun sürən nəsil şəcərəsinə (ilk yazılı xatirələr 1435-ci ilə aid edilirlər) və öz terruarının torpağının və iqliminin xüsusiyyətlərini əks etdirmək qabiliyyətinə malik olan

SAVALAN Grappolo: Italyan aksentli Azərbaycan içkisi
Ətirli, tünd və zərif – SAVALAN istehsalı olan Grappolo məhz belədir. Brendi Sizi Britaniyayaçağırırsa, çaça Gürcüstandan bəhs edirsə, qrappa isə İtaliya ilə qırılmaz şəkildə bağlıdırsa, SAVALAN həqiqi dəyərverənlərə bu içkinin öz orijinal versiyasını – onun, əgər belə deməkolarsa, hər bir

Tarixə düşən çəllək – SAVALAN–ASPI Winery Ginnesin Rekordlar Kitabında!
Əziz dostlar! Yaxın zamanda, dəqiq desək, 18 dekabr 2024-cü il tarixində “SAVALAN – ASPI Winery” ailəsində tarixi bir hadisə baş verdi! Böyük sevinc və qürur hissi ilə bildiririk ki, “SAVALAN – ASPI Winery” şərab zavodu dünyanın ən böyük şərabla

Mişlen bələdçisinin restoranları və SAVALAN
Çoxları “Mişlen Restoranı” ifadəsini prestijli müəssisələrlə əlaqələndirir, bu cür restoranlaradaxil olmaq isə böyük bir şərəf sayılır. Lakin bəzi insanlar Mişleni, ən böyük şin istehsalçısışirkəti ilə əlaqələndirirlər. Bəs bilirdinizmi ki, hər iki istehsal sahəsi eyni şirkətə məxsusdur? Buməqalədə qısa şəkildə şin

SAVALAN Distilləsi: ənənələrdən doğulan dad
Gəlin, bir az şərab mövzusundan kənara çıxaq və SAVALAN xəttində təqdim olunan digər spirtli içkilər barədə danışaq, yəni – distillələrdən. Bu içkilər maye maddələrinin fermentasiyasından sonra distillə prosesi ilə əldə edilən spirtli içkilərdir. Onlar arasında brandi, konyak, viski, kalvados, tekila

“Syrah” və dolma – əsl qurmanlar üçün mükəmməl birləşmə
Dostlar, biz SAVALAN çeşidində mövcud olan müxtəlif şərab növləri və onların tarixçəsi haqqında kiçik silsilə hekayələr və icmallara başlamağı qərara aldıq. Bu gün isə sizə ən qədim şərab növlərindən biri olan Sira haqqında danışmaq istəyirik. Yeni dünyada Şiraz adlandırılan

Azərbaycanın “yaşıl” gələcəyinə bir töhfə: SEES və SAVALAN-ASPI Winery-nin yolu.
Bu gün biz müasir dövrün ən vacib problemlərindən biri — qlobal iqlim dəyişikliyi ilə üzləşirik. Böyük təəssüflə qeyd edirik ki, bu proses planetimizə əhəmiyyətli təsir göstərir. Belə çağırışlar şəraitində, problemlərin həlli yollarını axtarmaq və gələcək nəsillər üçün Yer kürəsini qorumağa

Şərab, Dostluq və Ailə – Savalanın Hekayəsi: Fuad Seyidaliyev & Arif Rəhimov
Təsisçilər Fuad Seyidaliyev və Arif Rəhimovun gözü ilə “SAVALAN-ASPI Winery”də şərab, dostluq və ailə hekayəsi. Əziz dostlar və dəyərli şərab mədəniyyəti sevənlər! Azərbaycanda enoqastronomik ənənələrə göstərdiyiniz marağa görə sizə təşəkkür edirik və şərab istehsalı dünyasına birgə səyahət etmək üçün yeni

SAVALAN Distilləsi: ənənələrdən doğulan dad
Gəlin, bir az şərab mövzusundan kənara çıxaq və SAVALAN xəttində təqdim olunan digər spirtli içkilər barədə danışaq, yəni – distillələrdən. Bu içkilər maye maddələrinin fermentasiyasından sonra distillə prosesi ilə əldə edilən spirtli içkilərdir. Onlar arasında brandi, konyak, viski, kalvados, tekila

“Syrah” və dolma – əsl qurmanlar üçün mükəmməl birləşmə
Dostlar, biz SAVALAN çeşidində mövcud olan müxtəlif şərab növləri və onların tarixçəsi haqqında kiçik silsilə hekayələr və icmallara başlamağı qərara aldıq. Bu gün isə sizə ən qədim şərab növlərindən biri olan Sira haqqında danışmaq istəyirik. Yeni dünyada Şiraz adlandırılan

İncəsənət və Şərab: SAVALAN-ASPI Şərab Zavodu Qəbələdə 9-cu Art Zone Simpoziumunda
Bu gün yaradıcılıqdan danışmaq istərdim. İncəsənət insanları kimlərdir? Düşünürəm ki, əsl artist – bu gözəlliyə və detallara xüsusi marağı olan, məsələlərə kreativ yanaşmalar tapan və mövcud normaları pozan şəxslərdir. Belə insanlar reallığı və xəyalları birləşdirərək özləri və cəmiyyət üçün

Azərbaycanın “yaşıl” gələcəyinə bir töhfə: SEES və SAVALAN-ASPI Winery-nin yolu.
Bu gün biz müasir dövrün ən vacib problemlərindən biri — qlobal iqlim dəyişikliyi ilə üzləşirik. Böyük təəssüflə qeyd edirik ki, bu proses planetimizə əhəmiyyətli təsir göstərir. Belə çağırışlar şəraitində, problemlərin həlli yollarını axtarmaq və gələcək nəsillər üçün Yer kürəsini qorumağa

Şərab, Dostluq və Ailə – Savalanın Hekayəsi: Fuad Seyidaliyev & Arif Rəhimov
Təsisçilər Fuad Seyidaliyev və Arif Rəhimovun gözü ilə “SAVALAN-ASPI Winery”də şərab, dostluq və ailə hekayəsi. Əziz dostlar və dəyərli şərab mədəniyyəti sevənlər! Azərbaycanda enoqastronomik ənənələrə göstərdiyiniz marağa görə sizə təşəkkür edirik və şərab istehsalı dünyasına birgə səyahət etmək üçün yeni

SAVALAN Distilləsi: ənənələrdən doğulan dad
Gəlin, bir az şərab mövzusundan kənara çıxaq və SAVALAN xəttində təqdim olunan digər spirtli içkilər barədə danışaq, yəni – distillələrdən. Bu içkilər maye maddələrinin fermentasiyasından sonra distillə prosesi ilə əldə edilən spirtli içkilərdir. Onlar arasında brandi, konyak, viski, kalvados, tekila

“Syrah” və dolma – əsl qurmanlar üçün mükəmməl birləşmə
Dostlar, biz SAVALAN çeşidində mövcud olan müxtəlif şərab növləri və onların tarixçəsi haqqında kiçik silsilə hekayələr və icmallara başlamağı qərara aldıq. Bu gün isə sizə ən qədim şərab növlərindən biri olan Sira haqqında danışmaq istəyirik. Yeni dünyada Şiraz adlandırılan

İncəsənət və Şərab: SAVALAN-ASPI Şərab Zavodu Qəbələdə 9-cu Art Zone Simpoziumunda
Bu gün yaradıcılıqdan danışmaq istərdim. İncəsənət insanları kimlərdir? Düşünürəm ki, əsl artist – bu gözəlliyə və detallara xüsusi marağı olan, məsələlərə kreativ yanaşmalar tapan və mövcud normaları pozan şəxslərdir. Belə insanlar reallığı və xəyalları birləşdirərək özləri və cəmiyyət üçün

SAVALAN Distilləsi: ənənələrdən doğulan dad
Gəlin, bir az şərab mövzusundan kənara çıxaq və SAVALAN xəttində təqdim olunan digər spirtli içkilər barədə danışaq, yəni – distillələrdən. Bu içkilər maye maddələrinin fermentasiyasından sonra distillə prosesi ilə əldə edilən spirtli içkilərdir. Onlar arasında brandi, konyak, viski, kalvados, tekila

“Syrah” və dolma – əsl qurmanlar üçün mükəmməl birləşmə
Dostlar, biz SAVALAN çeşidində mövcud olan müxtəlif şərab növləri və onların tarixçəsi haqqında kiçik silsilə hekayələr və icmallara başlamağı qərara aldıq. Bu gün isə sizə ən qədim şərab növlərindən biri olan Sira haqqında danışmaq istəyirik. Yeni dünyada Şiraz adlandırılan

İncəsənət və Şərab: SAVALAN-ASPI Şərab Zavodu Qəbələdə 9-cu Art Zone Simpoziumunda
Bu gün yaradıcılıqdan danışmaq istərdim. İncəsənət insanları kimlərdir? Düşünürəm ki, əsl artist – bu gözəlliyə və detallara xüsusi marağı olan, məsələlərə kreativ yanaşmalar tapan və mövcud normaları pozan şəxslərdir. Belə insanlar reallığı və xəyalları birləşdirərək özləri və cəmiyyət üçün

SAVALAN Distilləsi: ənənələrdən doğulan dad
Gəlin, bir az şərab mövzusundan kənara çıxaq və SAVALAN xəttində təqdim olunan digər spirtli içkilər barədə danışaq, yəni – distillələrdən. Bu içkilər maye maddələrinin fermentasiyasından sonra distillə prosesi ilə əldə edilən spirtli içkilərdir. Onlar arasında brandi, konyak, viski, kalvados, tekila

“Syrah” və dolma – əsl qurmanlar üçün mükəmməl birləşmə
Dostlar, biz SAVALAN çeşidində mövcud olan müxtəlif şərab növləri və onların tarixçəsi haqqında kiçik silsilə hekayələr və icmallara başlamağı qərara aldıq. Bu gün isə sizə ən qədim şərab növlərindən biri olan Sira haqqında danışmaq istəyirik. Yeni dünyada Şiraz adlandırılan

İncəsənət və Şərab: SAVALAN-ASPI Şərab Zavodu Qəbələdə 9-cu Art Zone Simpoziumunda
Bu gün yaradıcılıqdan danışmaq istərdim. İncəsənət insanları kimlərdir? Düşünürəm ki, əsl artist – bu gözəlliyə və detallara xüsusi marağı olan, məsələlərə kreativ yanaşmalar tapan və mövcud normaları pozan şəxslərdir. Belə insanlar reallığı və xəyalları birləşdirərək özləri və cəmiyyət üçün